Państwo: Portugalia | Region: | Miasto: Lizbona | Transport: samolot |
Profil wyjazdu: wyjazd biznesowo - motywacyjny | skontaktuj się z nami w celu otrzymania informacji | Wyżywienie: wg programu | Zakwaterowanie: hotel |
ŚWIADCZENIA GWARANTOWANE :
- LOT WARSZAWA – LIZBONA – LINIE WIZZAIR – BAGAŻ 20 KG W CENIE
- LOT LIZBONA – WARSZAWA – LINIE TAP – BAGAŻ 20 KG W CENIE
- 4 NOCLEGI W HOTELU PESTANA 4*
- 3 KOLACJE W RESTAURACJI HOTELOWEJ -W TYM ¼ BUTELKI WINA, WODA MINERALNA I KAWA
- TRANSFERY AUTOKAREM NA MIEJSCU DLA REALIZACJI PROGRAMU
- KOLACJA Z POKAZEM FADO W LIZBONIE +TRANFERY Z I DO HOTELU
- 3 X LUNCHE W LOKALNYCH RESTAURACJACH, W TYM ¼BUTELKI WINA LUB PIWO, WODA I KAWA
- REJS KATAMARANEM SETUBAL
- BILETY WSTĘPU DO PAŁACU KRÓLEWSKIEGO
- WIZYTA W WINNICY Z DEGUSTACJĄ WINA
- DEGUSTAJA „PASTEL DE BELEM”
- LOKALNY PRZEWODNIK 2-,3-,4- DNIA – 8 GODZIN DZIENNIE
- OPIEKA PILOTA GRUPY
- OPŁATA TURYSTYCZNA CITY TAX W HOTELU
- UBEZPIECZENIE KL -20 000€, NNW-3000€, BAGAŻ 300€, CHOROBY PRZEWLEKŁE W CENIE DO SUMY UBEZPIECZENIA
- OPŁATA SKŁADKI NA TURYSTYCZNY FUNDUSZ TURYSTYCZNY I FUNDUSZ POMOCOWY
CENA NIE ZAWIERA:
- DOPŁATA DO POKOJU JEDNOOSOBOWEGO – 1200 PLN ZA CAŁY POBYT
- OPEN BAR – MOŻLIWY W BARZE HOTELOWYM PO KOLACJI , 1 GODZINA – 27€ /OSOBA – ZAWIERA BIAŁE I CZERWONE WINO PORTO, MARTINI, GIN, TONIC, WÓDKA, WHISKEY, SOK POMARAŃCZOWY
6990,00 |
LIZBONA-SINTRA- PACO DA ROCA-ESTORIL-SETUBAL
DZIEŃ 1 –SPOTKANIE Z PILOTEM GRUPY NA LOTNISKU WARSZAWA OKĘCIE O 11.0, ODPRAWA WYLOTOWA, START SAMOLOTU LINII WIZZAIR O 13.30,PRZYLOT DO LIZBONY -16.50
TRANSFER DO HOTELU PESTANA CASCAIS OCEAN 4* W CASCAIS – ODDALONEGO OD LOTNISKA 20 KM , A OD CENTRUM LIZBONY -20 KM.
PRZYJAZD DO HOTELU OK. 18.30- ZAKWATEROWANIE I KOLACJA W RESTAURACJI HOTELOWEJ -BUFET.
HOTEL PESTANA CASCAIS OCEAN -TEN czterogwiazdkowy hotel na wybrzeżu Estoril nad Oceanem, dysponuje krytym basenem i sauną. Z odkrytego basenu i ogrodów palmowych roztacza się widok na Ocean Atlantycki.
Wszystkie pokoje w hotelu Pestana Cascais dysponują przestronnym balkonem i częścią wypoczynkową na świeżym powietrzu, z widokiem na ocean lub ogród. Obejmują one w pełni wyposażony aneks kuchenny z lodówką. Restauracja Oceano serwuje dania kuchni portugalskiej i śródziemnomorskiej i organizuje różne wieczory tematyczne. Kryty bar Atlantico i bar przy basenie oferują lekkie przekąski i napoje.
DZIEŃ 2 –LIZBONA, NOCLEG W OKOLICY LIZBONY
LOCAL GUIDE LIZBONA ( 8 hrs)
Śniadanie w hotelu. Spotkanie z przewodnikiem. Na poczatku udamy sie do Belém gdzie zobaczymy Klasztor Hieronimów (z zewnątrz), Pomnik Odkrywców i Wieżę Belém (z zewnątrz). Degustacja typowego ciasta Pastel de Nata (w cenie pakietu). Zatrzymamy sie rowniez w Mercado da Ribeira, ktory jest głównym rynkiem spożywczym Lizbony dzialajacym od 1892 roku, a także fantastycznym miejscem do zasmakowania lokalnych potraw (https://www.timeoutmarket.com/lisboa/conceito/) . Czas wolny.
Przejazd na obiad w lokalnej restauracji (quality standard).
Po poludniu odkryjemy najstarsza dzielnice Lizbony Alfama i centrum biznesu miasta i Lizbony- dzielnica Baixa gdzie znajdują sie dwa główne place Lizbony – plac Rossio, czyli Praca de Don Pedro IV – oraz Plac Comercio, po portugalsku Praca do Comercio. Dzielnica Baixa jest jedną z najchętniej odwiedzanych części Lizbony, która stara się o wpisanie na Światową Listę Dziedzictwa UNESCO. Czas wolny. Powrot do hotelu.
Kolacja w hotelu. Nocleg.
DZIEŃ 3– SINTRA – ZWIEDZANIE LOKALNEJ WINNICY + DEGSTACJA WINA – PRZYLADEK CABO DA ROCA, NOCLEG W OKOLICY LIZBONY
LOCAL GUIDE SINTRA I OKOLICE (8 hrs)
Śniadanie w hotelu. Spotkanie z przewodnikiem. Przejazd do pełnej mistycyzmu, romantyzmu i średniowiecznych pałaców SINTRY (znajduje sie na liscie światowego dziedzictwa UNESCO). Czas wolny na spacer po niezwykle malowniczych uliczkach miasta lub zwiedzanie Pałacu Narodowego (bilet wstepu zawarty w cenie pakietu), bedacego dawna letnia rezydencja królów Portugalii. Jest najlepiej zachowanym średniowiecznym pałacem królewskim w Portugalii (ewentualnie moza zaproponowac Quinta da Regaleira).
Przejazd autokarem na obiad do lokalnej restauracji, gdzie będzie możliwość spróbowania lokalnego dania z regionu Lizbony – pieczone prosie.
Po poludniu udamy sie do na lokalnego producenta wina na degustacje. W drodze do hotelu zatrzymamy sie na krotki postoj w CABO DA ROCA – najbardziej za zachód wysunięty punkt Europy.
Około godz. 20h00 udamy sied do Lizbony na wieczór z muzyką Fado połączony z kolacją. Fado, czyli tradycyjna portugalska pieśń będąca ważnym elementem kulturowej tożsamości, została wpisana w 2011 r. na Listę Dziedzictwa Niematerialnego UNESCO (ewentualnie inna restauracja bez Fado). Ok 22h30 powrót do hotelu. Nocny przejazd przez ESTORIL & CASCAIS – dwoch malowniczych kurortow w okolicy Lizbony. Powrot do hotelu. Nocleg.
DZIEŃ 4– SETUBAL (CATAMARAN CRUISE DOLPHPING WATCHIN), , NOCLEG W OKOLICY LIZBONY
LOCAL GUIDE SINTRA I OKOLICE (8 hrs)
Śniadanie w hotelu. Spotkanie z przewodnikiem. Przejazd do Setubal. Wycieczka katamaranem żaglowym w celu odkrycia społeczności delfinów butlonosych zamieszkujących estuarium Sado, ok 2h30 (reguar cruise, not privatised).
Przejazd na obiad w lokalnej restauracji (quality standard, miejsce do ustalenia).
W drodze do hotelu zatrzymamy się w miejscowości Almada (w okolicy Lizbony) gdzie znajduje się pomnik Chrystusa Króla, z którego roztacza się wspaniały widok na Lizbonę. Przejazd inżynieryjnym majstersztykiem – mostem 25 Kwietnia przez rzekę Tag. Przyjazd do hotelu. Kolacja w hotelu. Nocleg.
DZIEŃ 5– TRANSFER NA LOTNISKO W LIZBONIE
Śniadanie breakfast box. Wykwaterowanie i transfer do Lizbony o godzinie 04.00
Wylot o 07h00 (check in 05h00)- PORTUGALSKIE LINIE TAP, Lądowanie w Warszawie Okęcie o 12.0