Państwo: Węgry | Region: | Miasto: Eger | Transport: autokar |
Profil wyjazdu: oferta objazdowa | skontaktuj się z nami w celu otrzymania informacji | Wyżywienie: wg programu | Zakwaterowanie: hotel |
CENA ZAWIERA:
- Wynajęcie komfortowego autokaru na czas trwania wycieczki
- 2 noclegi w Hotelu Hajnal Termal *** (pokoje 2-osobowe)
- 2 śniadania w formie bufetu
- 1 obiadokolacja zwykła (2 dania + deser + napój)
- 1 obiad w restauracji w Egerze (2 dania + deser + napój)
- 1 obiad w restauracji na terenie Słowacji
- 1 uroczysta obiadokolacja z cygańską zabawą taneczną
- Zwiedzanie winnicy wraz z degustacją i programem integracyjnym
- Korzystanie z infrastruktury hotelu (strefa basenów, saunarium, łaźnie termalne)
- Wynajęcie lokalnych przewodników i bilety wstępu do zwiedzanych obiektów(Muzeum Marcepana, Zamek w Egerze, Bazylika, Minaret
- Opieka pilota na cały czas trwania wycieczki
- Ubezpieczenie KL i NNW
- Opłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i TFP
- Taksa klimatyczna w hotelu
1600,- |
WYCIECZKA NA WĘGRY
EGER - DOLINA PIĘKNEJ PANI
HAJNAL TERMAL HOTEL 3*
Klimatyczny obiekt, zlokalizowany w słynnej miejscowości uzdrowiskowej Mezőkövesd, która uchodzi za ośrodek kultury i folkloru węgierskiego. Położony w zielonej okolicy, nieopodal znajduje się słynne kąpielisko termalne Zsed, park zdrojowy i liczne muzea. Hotel oferuje zakwaterowanie w wygodnych pokojach 2- osobowych z łazienką i balkonem. Na terenie obiektu znajduje się restauracja, bar, siłownia oraz rozległą strefa Wellness – Basen, łaźnie termalne, saunarium ( wstęp darmowy dla gości hotelowych)
DZIEŃ 1
- Zbiórka uczestników i wyjazd z Wrocławia o godz. 14.00.
- Przejazd przez Słowację do miejscowości Mezőkövesd ok. godz. 21.00
- obiadokolacja (2 dania + deser + napój). Nocleg.
DZIEŃ 2
- Śniadanie w formie bufetu i wyjazd w stronę Egeru.
- Zwiedzanie miasta z lokalnym przewodnikiem – Starówka, Zamek Egerski, Plac Dobo, Kościół Minorytów, Bazylika, Minaret oraz Muzeum Marcepana.
- Podczas zwiedzania czas wolny na zakup pamiątek i lunch w lokalnej restauracji. (2 dania+ deser+ napój).
- Następnie przejazd na obrzeża miasta, które słyną z niezliczonych upraw winorośli. Region specjalizuje się w produkcji gatunku wina zwanego „Byczą Krwią” (Egri Bikaver), który charakteryzuje się ogniście czerwoną barwą oraz intensywnym, cierpkim smakiem. Przyjazd do jednej z winnic.
- W programie zwiedzanie winnicy, degustacja 5 gatunków wina, deska serów, wędlin i innych przekąsek oraz tradycyjnych, węgierskich Strudli.
- Następnie rozpoczęcie programu integracyjnego typu „Team – ‘Building”. Grupa zostanie podzielona na drużyny, które rywalizować będą o trofeum i upominek. Zmierzą się ze sobą w kilku konkurencjach – Wyciskanie soku z winogron na czas, tor przeszkód, zbieranie ukrytych winogron, samodzielne łączenie szczepów winogron, aby jak najbardziej przypominało słynne Egri Bikaver. Zabawa odbywa się wśród winorośli, na największej plantacji w regionie.
- W godzinach wieczornych wyjazd do dzielnicy „Dolina Pięknej Pani”, która słynie z regionalnych, folklorystycznych lokali i znakomitego wina. Uroczysta kolacja w jednej z czardy z pokazem muzyki i tańca cygańskiego, bogatym menu i winem. Powrót do hotelu, nocleg.
DZIEŃ 3
- Po śniadaniu czas wolny dla uczestników na korzystanie z infrastruktury hotelu – Baseny termalne, łaźnie, saunarium.
- Wyjazd w stronę Polski w godzinach przedpołudniowych. Obiad na terenie Słowacji. Powrót do Wrocławia ok. godz. 20.00